Antifascisten plakken honderden posters in Den Haag

fotoposter2Vandaag (15-09-2013) hebben Haagse antifascisten honderden posters geplakt ter aankondiging van de manifestatie ‘Stop racisme! Stop de bezuinigingen!’, welke op 21 september plaats zal vinden in Den Haag.

De hele week is er veel werk gemaakt van de promotie voor de manifestatie. Er zijn 1000 posters en 13.000 flyers verspreid en verstuurd naar alle uithoeken van het land en langsgebracht bij zo’n 400 winkels en buurthuizen. De eerste 10.000 flyers waren zo snel op dat er nogmaals 10.000 zijn gedrukt. Naast de plakactie van vandaag zijn er gedurende de week drie flyeracties gehouden. Op maandag werd er geflyerd bij de Haagse Markt en werden er flyers en posters langs gebracht bij ruim honderd winkels in de buurt van de markt.

flyerenOp woensdag werd er wederom geflyerd, ditmaal in het centrum van Den Haag, waarna er in verschillende wijken winkels en buurtcentra bezocht zijn. Op donderdag werd er in de ochtend geflyerd bij de Kunstacademie.

Na de flyeractie van woensdag heeft politie Haaglanden een bericht de wereld ingestuurd waaruit zou blijken dat ze de actie van die dag hebben beëindigd, met als reden dat de locatie van onze manifestatie die op de flyer vermeld staat, het plein tegenover Den Haag Centraal Station, ‘niet beschikbaar’ zou zijn. Dit klopt echter niet. Er is op die dag zelf en daarvoor overleg geweest met de gemeente en politie, maar de door ons uitgekozen locatie is helemaal niet verboden of ‘niet beschikbaar’. Ook zijn wij zelf na anderhalf uur gestopt met de actie, omdat wij nog buurthuizen en winkels langs wilden gaan.

fotoposter1Wij wachten het volgende gesprek met de gemeente en politie af. Tot die tijd roepen wij gewoon op om op zaterdag 21 september om 12:00 uur naar Den Haag Centraal Station te komen. Wordt deze locatie alsnog verboden, dan zullen wij kijken of we hier juridische stappen tegen zullen ondernemen. Zodra er ontwikkelingen zijn omtrent de locatie zullen wij dat op onze website melden, houd deze dus goed in de gaten!

Het is belangrijk om in tijden van crisis te waken voor xenofobe en racistische tendensen in de samenleving. In heel Europa zijn extreem-rechtse partijen aan een opmars bezig, zoals bijvoorbeeld in Griekenland waar de fascistische partij Gouden Dageraad groot is geworden en waar racistisch geweld aan de orde van de dag is.

Het is hard nodig om tegen de bezuinigingen en uitbuiting door banken etc. in verzet te komen. Maar we moeten ons niet voor het karretje van politieke partijen laten spannen, omdat zij liever een zondebok aanwijzen dan dat ze naar het onderliggende probleem kijken.

Kom naar de manifestatie en laat je horen tegen racisme en tegen de bezuinigingen!
Locatie: Plein voor Centraal Station, Den Haag
Tijd: 12:00
Facebook event: https://www.facebook.com/events/504591266284790/

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s