Blood and Honour leden op protest PVV

Vandaag demonstreerde de PVV met zo’n 1500 aanhangers op de Koekamp in Den Haag. Een groot deel van de opkomst bestond uit extreem-rechtse figuren en organisaties, en er waren zelfs neo-nazi’s aanwezig. Dit was goed terug te zien aan spandoeken met teksten als “Eigen volk eerst” en werd de Hitlergroet gebracht.

Hitlergroet wordt gebracht op PVV manifestatie

Hitlergroet wordt gebracht op PVV manifestatie

Jeroen van den Berg van de Blood and Honour afdeling Ulfhednar was aanwezig met een aantal vrienden. Bij deze neo-nazi groep werd op 18 oktober 2011 een inval gedaan waarbij meerdere vuurwapens werden gevonden (*1).

In het midden, Jeroen van den Berg

In het midden, Jeroen van den Berg

Ook Paul Peters (*2) van het extreem rechtse Identitair Verzet was aanwezig. Paul Peters staat bekend om het feit dat hij in de nacht van 29 april 2001 een joodse begraafplaats vernielde samen met enkele andere rechtsextremisten. Ze sloegen grafzerken kapot en schilderden op tientallen andere zerken hakenkruizen en nazileuzen als ‘Jude Raus’ en ‘Wir sind zuruck’.

Paul Peters deelt stickers uit op PVV manifestatie

Paul Peters deelt stickers uit op PVV manifestatie

Verder waren er leden van de neo-nazi partij Nederlandse Volks Unie en de Nationalistische Volks Beweging. Tevens waren er de fascistische actiegroepen Voorpost en Zwart Front en meerdere neo-nazi’s van het gewelddadige Blood and Honour Nederland aanwezig.

Spandoek met de tekst "Eigen volk eerst"

Spandoek met de tekst “Eigen volk eerst”

Na het PVV protest ging een flinke groep PVV’ers richting het Plein waar een linkse demonstratie aan de gang was die zij probeerden te provoceren. Na een korte confrontatie, waar ook Paul Peters en Jeroen van den Berg bij betrokken waren kwam de politie tussenbeide en werden de PVV aanhangers weggedreven.

Prinsenvlaggen op PVV manifestatie

Prinsenvlaggen op PVV manifestatie


Dit was de eerste manifestatie van de PVV en had een duidelijk extreem-rechts karakter. Vandaag was duidelijk te zien uit wat voor mensen de achterban van de PVV bestaat. Van elke extreem-rechtse groepering waren er mensen aanwezig. Buiten de extreem-rechtse leuzen en spandoeken werden er ook Prinsenvlaggen mee gedragen, deze zijn de PVV niet vreemd aangezien die eerder in hun kantoor hingen (*3). Deze vlag werd in de jaren ’30 gebruikt door o.a. de NSB. Een flink deel van de PVV aanhangers zocht de confrontatie op met politieke tegenstanders. Dit komt voornamelijk doordat PVV aanhangers zich gesterkt voelen door dit protest en de mate waarin dit wordt getolereerd. Dit brengt een gevaarlijke tendens met zich mee. Het is te hopen dat dit niet de weg opent voor dagelijks racistisch geweld op straat.

AFA Nederland

Foto’s Kafka

(*1) http://afa.home.xs4all.nl/alert/4_15/ulfhednar.html
(*2) http://kafka.antenna.nl/?p=4454
(*3) http://nos.nl/artikel/239590-prinsenvlag-bij-pvvraam-verwijderd.html

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s